BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, July 22, 2009

+ AKU DIBIUS CINTA +

Salam..

kali ini, aku tertarik kt 1 blog ni, KELAB ANTI COUPLE.. zaman skrg ni, xde istilah lg kot psl ANTI COUPLE.. cuma terpulang pd individu cmne korang nk manage life korang klu korang terjebak dgn berCOUPLE ni..kn..kn..

3-4 hari lepas, aku join 1 forum, "AKU DIBIUS CINTA" under Fakulti Kontemporari Islam.. best gila ahli panel bg hujah.. sumpah!! x bosan.. mmg rugi la warga UDM yg x join tu..

sume ahli panel ckp, "COUPLE BOLEH!!!"
hahaha.. terkejut kn..??
meh cni aku gtau detail psl forum mlm tu..

COUPLE dlm ISLAM.. boleh TAPI...
1) perlulah berlandaskan syariat ISLAM
2) xde adegan pegang2, sbb masih belum b'gelar suami dan isteri yg sah
3) ade matlamat knpa korang couple; iaitu NIKAH

cm2 la lebih kurang syarat2 yg kna ade sblm berCOUPLE.. pas2 Ustaz Anas ckp, "klu nk cri psgn tu, bukan tgok pd sekolah atau fakulti dia (cthnya cm sblm ni bdk sekolah agama la...) tp, kna tgok AGAMA dia.." owhhh.. btul gk kn.. kdg2 sesetgh msyrkt kita ni suka pndg pd latar belakang pendidikan semata2.. tp, ilmu agama yg dipraktikkan dlm diri kna tgok gk kn.. bru la seimbang.. btul x??

Mmmm... sblm ni pn aku prnh ckp, aku dh serik nk bercinta lg.. so, aku decide x nak khwin seumur hidup ni.. aku takut klu pisang berbuah 2 kali..

Sha: Faiz, sha decide x mau kahwin..

Faiz: Sha, x lengkap iman seseorg klu x berumahtgga.. kn m'jd seorg zaujah tu senang masuk syurga..

faiz, thanks a lot.. faiz selalu bg aku motivasi.. hujah dia bernas.. kini, aku sedar dan yakin, seseorg itu diciptakan berpsgn.. aku pasrah dan menanti siapa jodohku yg telah dittp kn sejak di Loh Mahfuz lg..



2 comments:

puspawarna said...

huhu,,,,,,
aku der bce banner, tp x pg laaa....
x dan arrrr...
huhu..

p3perak said...

la... npe x g??
best ooo...