BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, August 28, 2009

+ AKU BUKAN PERAMPAS CINTA!!!! +

Salam...
Lama rasanya x update blog..
dekat 3 minggu dh kot..
org lain sume ckp busy + xde masa nk update blog..
turn aku plak...
aku x busy, malas study..
time nk test or quiz, baru la aku pulun gila2...
aduihh... sem ni pn cm sem lepas gk..
masalah + tension = problem + tekanan...
uwaaaa... sedih..

best tgok roomate aku tido..
housemate plak dh lama di buai mimpi..
aku ni??? siang malam x tido..
dok pikir masalah org lain...
nape la aku? bukan korang??
korang pn happy kn...
tu la, hidup ni mcm roda,
kadang2 korang kt atas, kadang2 korang kt bawah..
(termasuk aku gk la...)

ha..... title tu ek???
btul pn, AKU BUKAN PERAMPAS!!!!

korang x yah risau la.. (specially to her)
hati aku..
jiwa aku...
kosong la...
aku masih tutup pintu hati aku untuk kaum lelaki...
cinta aku, hati aku untuk DIA..
aku belum bersedia menerima cinta insani...
puas hati korang???
aku post entry ini,
bukan sbb dh putus asa..
tapi aku x suka di kaitkan dgn mana2 lelaki!!!!
insyALLAH, suatu hr nnt..
jika jejaka idaman ku muncul,
aku akan khabarkan kpd seluruh penduduk dunia..
dialah cintaku!!!!!!!!!!!!!!

for _ _ _ _'
tiada seorang laki pn prnh bg harapan kt aku..
so, npe la ko rasa dia bg harapan kt aku..???
aku pn xde bg harapan cinta kt dia..
sume post2 sblm ni xde related pn dgn budak yg ko minat tu..
kita 1 U.. aku xnk kita plak bermusuh..
andai ko x terbaca post ni, alhamdulillah...
tp, bila ko dh baca kelak,
tolonglah minta maaf kt lelaki yg ko salah sangka tu..
aku knl dia pn melalui blog-blog yg ada kt malaysia ni..
for ur information, aku x prnh bersua muka dgn dia..
cmne la plak aku leh bg harapan cinta kt dia..
ko tau cara dia.. ko tau prgai dia.. dia baik kn??
best kn knl dia?? budi bhs tinggi??
tp, aku nk ko tau...
dia dh ada pilihan hati dia sendiri..
ha.... bukan aku tau..(aku x layak)
tp wanita itu, cukup la aku telah mengenalinya..
aku tau, dia la impian sume wanita..
termasuk la ko..
hahahahahaha....
aku x frust.. sbb aku percaya pd jodoh yg
ALLAH dh ttp kn untk aku..
ehh2... aku x marah..
tp, aku x suka nama aku busuk!!!
mak abah bg nama yg terpilih wt aku..
aku x suka ko kotor kn nama tu..
ok la, sorry la klu kata2 aku ni sakit kn hati ko...
(spe mkn cili, terasa la kot manis tu - hahaha..sedap!!!)
sorry ek...


hahaha.. baik gk aku kn, nk mintak
maaf pd org yg wt aku
derita cm tu..
aku je tau apa yg aku rasa..
klu korang, pe rasa ek??
aku ni perempuan..
aku pn de maruah diri..
aku x la bodoh sgt utk mengemis cinta lelaki..
aku ada perasaan!!!
aku ada maruah!!!
selama ni aku pendam masalah aku..
hari ni, aku nk korang tau cmne terima sesuatu dugaan...

kata aku...

kdg2 aku rasa x adil, npe ALLAH bg aku sume ujian ni...??
korang x prnh pn rasa apa aku rasa...

kata sahabatku...

ALLAH xkn timpakan sesuatu ujian jika hambaNYA itu
tidak mampu memikul.. alangkah untungnya, kerna
ALLAH telah memilih mu, untuk mendengar tangisan mu..
mungkin solat mu tidak sempurna..
maka, banyakkn la zikir di hati, supaya kamu dekat dgnNYA..

"Ya ALLAH, kuatkanlah hati aku untuk menanggung segala beban yg telah KAU amanahkan kpd ku... sesungguhnya, kau didiklah aku untuk menjadi hamba yg bersyukur dan tabah menimpa dugaan hidup.. AMIN.."


p/s: Faiz, maafkn ku, aku x mampu menjd seorg sahabt yg terbaik untuk dirimu..
kerana tindakan teman ku yg lain, kau menjadi mangsa keadaan.. ketahuilah, dari jauh, aku sentiasa titipkan doa2 kejayaan buat sahabat2 seperti mu...
jika keadaan masih berterusan, aku akan bersua muka dengannya.. untuk menegakkn, "AKU BUKAN PERAMPAS CINTA"


~spe2 yg dh baca tu, tolong la tinggalkn komen... ADAKAH AKU INI PERAMPAS CINTA????

2 comments:

haniff said...

KITA BERTANYA : KENAPA AKU DIUJI?

QURAN MENJAWAB

"Apakah manusia itu mengira bahawa mereka dibiarkan saja mengatakan; "Kami telah beriman," sedangkan mereka tidak diuji? Dan sesungguhnya kami telah menguji org2 yg sebelum mereka, maka sesungguhnya Allah mengetahui org2 yg benar dan sesungguhnya Dia mengetahui org2 yg dusta."

-Surah Al-Ankabut ayat 2-3

daripada ayat ini menyatakan bahawasanya memang kita tidak akan lari daripada diuji kan..

sebaik2 kita yg diuji mesti berkaitan dgn bersabar...

pelbagai dugaan dan cubaan diuji. Berjaya atau tidak bukan menjadi ukuran kerana sumenya telah ditentukan.

yakinlah pada Allah..
sesungguhnya pada Allah kita beriman.
yakinlah..

p/s:-

awak kuatkan diri awk..
tabahkan diri, cekalkan hati...
sesungguhnya di bulan yg mulia ini..
byk limpah kurniaan dari Allah kpd kita..

kenapa perlu bersedih..??
kenapa perlu rase marah..??
kenapa perlu rase gelisah..??

awk jadilah bunga yg harum mewangi..
cantik dihiasi ditaman2 syurga..
indah sekali dipandang dan dinilai..

klau ia adalah mawar syurga..
pertahankan kesuciannya,
perhebatkan pertahanannya,
biarlah ia berduri pada sesiapa..

supaya ia kembali bersama2..
pd org yg ditetapkan nnt..
pd org yg diberi pilhan utk kamu..
usah diragu..tp
yakinlah..yakinlah dan yakinlah...

Allah Maha Besar,Allah Maha Mengetahuinya..

bersabarlah ye...
pahala sabar yg tiada batasnya..

hehe..(cewahh..tinggalkan comment nie..)
maaf andai ada salah silap berkata2..
(eh..tulis)huhu..

wallahualam..

p3perak said...

thanks, haniff..