BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, September 21, 2009

+ [Eid] Accident!!!!! Kenangan 1 Syawal +

Salam Syawal...

Meriahnya korang sambut raya thn ni kn..
pakai baju baru, selendang baru - kak mena & kak as..
pakai sume baru2 la..
aku??
raya??
1 syawal??

Pagi2 lg dh de drama SMS.. ikuti la..

Sha: Salam lebaran maaf zahir dan batin.. weii, sorry psl msg smlm.. aku gurau2 je..
Jai: apa salahnya klu ko nk tggu pn..
Sha: aisehh.. ko ni mcm x knl aku je.. sbb tu aku single smpai skrg..
Jai: sume org sama la..
Sha: ok la, aku ikut ko je, aku x kisah..
Jai: kita kwn dulu k..
Sha: ok la s**, aku nk kuar g gerai.. jmputla dtg gerai aku raya..
Jai: raya pn niaga ke?
Sha: aku xde kg pn nk balik, baik g gerai niaga, x la bosan sgt dok umah..
Jai: .............. (senyap, x balas msg)
Sha: ok la, aku kuar dulu..

cm biasa aku bw la moto, destinasi utama GERAI NOMBOR 18, slow dh la tu, siap ada org belakang hon lg (gimik je).. siput lg slow kn, tp aku kurang laju, x la teruk cm siput2 tu.. aku ikut jalan biasa, pagi2 raya ni, teluk intan x jammed cm KL tu..

sekali........ daaaaaa......

berbalik pd tajuk entry tu, 1 Syawal, kenengan terindah wt aku dan family..
aku siap bg signal lg, tiba2 cina mne ntah langgar aku.. salah aku ke??
ALLAH Maha Besar.. Ujian dan dugaan kali ni lg besar.. aku di langgar.. aku accident!! ahhhh.. 1st time dlm hidup aku..

moto jatuh hempap [betul x ejaan tu?] badan aku.. kaki luka teruk, xleh gerak langsung.. yg aku igt, time tu aku nangis.. pas2 cll abah..

kak yong: abah.. cepat la.. sakit..
abah: kamu ni knpa?
kak yong: kt tapak pasar malam...

************************************************************

aku masih menangis.. (cm bdk2 - tp sakit ni, aku je tau)
abah siap marah lg cina tu.. anak sulung kn, abah syg lebih..
aku ingat lg dialog abah..
"apa lu ckp x sengaja?? kalau kaki anak sy patah, lu mau ckp x sengaja lg ka??
apa lu bw keta ni mcm??"

lebih kurang cm2 la, aku sakit sgt2, x tertahan dh... cina tu pn bw la aku g hospital, pg2 raya tu aku berya la kt hospital.. lepas siasat2 sume, mmg aku x bersalah.. cina tu yg salah.. x bg signal.. dia rempuh kaki aku.. tangki minyak hitam pecah, brek pn x cm brek dh.. sbb handle dh masuk dlm tayar.. [dahsyat gila kemalangan ni, ni bukan rekaan utk simpati, ni realiti ooii...]

pg2 raya, korang g jalan raya, tp aku kemalangan atas jln raya..
pg2 raya korang mkn kuih raya, tp aku, kena cucuk & mkn ubat di pagi raya..
hehehehe.. best x pantun ni..??

sempat gk aku wt 1 bnda..

Sha: jai, aku accident..
Jai: ko bw laju..

mamat ni mmg cri psl, aku plak kena tuduh.. tiba2 doktor dtg.. cek sana cni.. pas2 dia ckp...

"kita kena wt X-RAY kt kaki dulu.. (kes polis - kot2 aku dpt pampasan ke? meriah skit raya dpt duit raya byk.. hahaha.. aduihhh.. sakit...)

dh selesai sume, alhamdulillah.. kaki aku x retak or patah.. myb terseliuh je kot.. kt tgn n kaki luka teruk.. tp ALLAH sygkn aku.. mmg mlm raya tu adik2 aku kata, aku buang tabiat, tolong mak masak.. hahahahaha.. [kantoi].. sblm ni aku x suka dok dapur masak2 ni.. sbb tu bukan keja aku...

k la, tq pd jai dgn marhan dtg lawat aku kt umah opah semalam.. aku tau ko bukan dtg beraya, jai.. tp ko dtg ziarah aku kn.. ni wt aku s*g ko.. hahahaha.. [abis... jb lg aku kena gosip dgn ko plak ehh..]

kwn2.. aku dh kuar hospital.. xde pe2 nk dirisaukan.. cuma skrg ni sakit2 1 badan.. myb sbb bisa jalan raya tu.. insyALLAH, esok lusa baru nk g berurut.. skrg ni mak abah de keja, x sempat nk bw.. korang doakn aku cpt sembuh dr trauma ni ek.. aku takut sgt2...

p/s: pandulah berhati2, jgn lupa bg signal.. aku yg bg signal ni pn leh kena langgar.. ni kn korang, yg dh bg signal.. 1 lg, jgn la merempit.. x best pn dok hospital tu... Igt tau ^_^....

2 comments:

fndrocka said...

signal benda asas...tapi hampir2 tiap hari aku tension dgn makhluk yang tak bagi signal..nak maki pun dah tak larat

iLhAm_bEcKs said...

huhuii...
pdan mukee~
eh eh!! silap..
sOri,,heeee

takziah!!huuu..
cian die,da la xbraye,dOk spital lak 2..
skang da ok kan??
smoge cpat smbuh..
i can feel ur pain!
aduh!!
;p