BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, January 4, 2010

+ SHARING IS CARING.. KALAU SHARE TOPUP, APA KES?? +

Assalammualaikum..
Salam 1 Malaysia..

entry pertama tahun 2010..
ke'bizi'an yang teramat sangat telah menyerang bdk2 bachelor of accounting part 6..
4 lecture, we got 3 assignment.. tu baru assignment bertulis.. ada plak assignment membaca lg.. duit jangan cerita la, bru 2 minggu kat kampus, dah abis beratus2.. duit biasiswa tak masuk lagi.. JPA, please help us!! we need money!! [cam orang gila je]
npe sindrom ni berlaku di kalangan kami?? sebab sume pembelian buku2 teks menggunakan cash, no more kredit.. hikhik..

berbalik tajuk entry kali ni.. aku tak sure la korang sume pernah alami or tak..??
pernah tak kawan2 korang mintak tolong topup kan?? pas2, beria2 janji nak ganti semula.. ada tak??

aku pernah la 5-6 kali topup kan untuk member2 ni, dah dapat gaji pun, tak reti2 nak pulangkan balik.. mintak topup dah la dengan aku, dengan budak sekolah plak tu.. aku pun sebab JPA simpati sangat, dapat la biasiswa.. dah diorang yang kaki mintak ni dah keja.. memang dasar tak malu la.. last2, aku halal kan je la.. same person hutang topup dgn aku ada la dalam RM 5 - RM 10.. last2, memang aku halal kan aje..

ptg tadi, start sorang laki ni, dah la tak kenal, tak pasal2 mintak krdt, suruh aku topup kan.. ada ke patut?? dengan suasana miskin sebab duit JPA tak masuk lagi, ada hati nak suruh aku topup kan.. even adik2 aku pun tak pernah suruh aku topupkan, ni kan orang luar yang tak ada relate dengan aku.. apa kes??

tapi, aku pernah suruh orang lain topup kan untuk aku.. every month, beliau akan topup kan.. beliau adalah insan yang paling aku sayang.. my ABAH la.. every month, without fail untuk topup kan hp aku.. then, start aku mula pakai broadband ni, aku gtau kat abah, tak payah la topup lagi untuk aku, sebab abah dah volunteer nak bayarkan bil broadband ni.. cam anak yang menyusahkan mak abah plak kan?? hikhik..

p/s: laki mintak topup kat pmpuan, adakah relevan??

p/s: nak masuk tido dulu..

5 comments:

black_mel said...

pernah jugak mntk suruh org topup n kwn mintak tlg topup..tp masing2 byr balik..dgn ppuan x penah mntk lg..lgpun,topup x penting...topup 30 bole smpai 4 bln..lgpun maxisnyer plan stud uni kan expired dia smpai umo 25,so lama la tahan..


mntk topup kat ppuan?x relevan.

Eyriqazz said...

dah lama tak pakai phone bertop up..adik2 ku slalu minta aku top upkan..biasalah,dok uni,slalu tak cukup duit..

Great Teacher Onizuka

Dak Wan said...

Kalau laki yg mintak, tanya je balik napa? Awak tak kerja ke? Awak cacat anggota ke? Pengemis tepi jalan ke?

Tinggal je laki camtu, melainkan kalau dia dalam emergency.

Budak Malu818 said...

yelah,kalau laki yang mintak..kalau perempuan yang mintak?
opps,bukan stakat topup,siap kena sara mcm dah jadi bini jer?

::FAIZ FARISH:: said...

Banyak lagi lelaki diluar sana... silalah,......