BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, December 3, 2009

+ WAJARKAH ADA RASA JELES DI HATI +


[thanks google, pinjam siti sat na]
Salam 1 Malaysia..

Cuti2 sem ni, memang aku minat menaip je.. terbawa2 plak time kuliah hari tu kot.. assignment sana cni.. nk tido pn mimpi assignment yang tak siap taip.. last2, bangun dulu, korbankan masa tido utk taip assignment yang last minit lecturer bagi sblm study week.. *mata bengkak x yah cerita lorr..*

korban?? ikhlaskah aku?? ehh2.. ikhlas la, nk menuntut ilmu kn.. cmne raya korban korang?? apa yang korang korbankan??? kalau girls, mesti pasal berat badan punya.. hahahaha.. *gelak cm Nenek Kebaya..* aku tak risau kot, sebab aku tak pernah sentuh daging2 korban ni.. aku kasihan tgok binatang2 ni kena sembelih.. that's why, seumur hidup aku, aku tak pernah makan daging lembu, kambing, unta, segala jenis burung.. aku just makan ayam, ikan [tak sume ikan] n sayur.. pernah kawan aku tnya, ayam tu kena sembelih gak, npe kau tak kasihan ayam tu..??

ntah, tak tau la plak nk jawab soalan dia.. aku memang memilih.. semalam makcik sebelah umah offer rendang daging dia.. Oopss.. tak makan daging la.. pas2, dia leh cakap, untung suami aku nanti, tak yah nak beli2 daging.. mak plak sampuk dari belakang.. "masak pun tak pandai, tak yah bagi suaminya makan.." haaaa.. maknanya lagi untung la, dapur tak berasap, jimat duit gas.. berbaloi-baloi untungnya..

owhh.. sudah merepek ini jauh.. *ayat keling*
apakah entry ni??

semalam aku ym dengan kawan baik aku, even baru kenal bpe hari je, aku rasa jeles plak..
jeles sikit2 je la.. tak nak bagi dia syak apa2.. padahal, aku dah tutup pintu hati aku utk kaum adam buat beberapa ketika.. tiba2 dia muncul.. muncul dalam hidup aku.. aku rasa senang nak kawan dengan dia.. macam2 borak.. adakah dia bloggers?? entah la, no komen.. macam ramai pmpuan je minat dengan penulisan dia.. ym semalam pun, rasa kekurangan je.. apakah perlu ada rasa jeles di hati ini??

cmne la nak buang perasaan dan bisikan syaitan ini..?? tak sanggup nak hadapi benda yang sama dalam hidup.. pada kau yang memahami, maafkan aku.. tak patut kiranya aku mempunyai perasaan lebih dari seorang teman..

jom layan jab lagu ni;
KU PERCAYA ADA CINTA ~ DATO' SITI NURHALIZA

Mereka meragui
Wujudnya cinta yang sejati
Tidak hati ini
Semenjak dari mula
Ku yakin ada cinta
Cintalah yang memungkinkan
Segala…

Ku rela
Biar betapa pun perit
Tertusuk duri
Jalan berliku
Tiada bererti
Ku percaya
Tidak sia-sia aku diuji
Demi cinta tersembunyi
Ditanah pasti…

Pandang-pandang alam ini
Sambil pandang difikiri
Mana bumbung langit tinggi
Mana lantai bumi
Tiap satu yang terjadi
Tidak mungkin tersendiri
Cuma cari jawapannya
Andai meragui

Corus

Aaaa aaaaa aaaa…
Mereka meragui
Wujudnya cinta yang sejati
Tidak hati ini
Semenjak dari mula
Ku yakin ada cinta
Cintalah yang memungkinkan
Segala

Ku rela
Biar betapa pun perit
Tertusuk duri
Jalan berliku
Tiada bererti
Ku percaya
Tidak sia-sia aku diuji
Demi cinta
Tersembunyi ditanah pasti

Pandang-pandang alam ini
Sambil pandang difikiri
Mana bumbung langit tinggi
Mana lantai bumi
Tiap satu yang terjadi
Tidak mungkin tersendiri
Cuma cari jawapannya
Andai meragui

Pandang-pandang alam ini
Sambil pandang difikiri
Mana bumbung langit tinggi
Mana lantai bumi

Ku rela
Biar betapa pun perit
Tertusuk duri
Jalan berliku
Tiada bererti
Ku percaya
Tidak sia-sia aku diuji
Tidak sia-sia aku diuji
Ada hikmah yang pasti

Sejak mula ku percaya ada cinta
cinta itu memungkinkan segalanya
cinta suci dan abadi

8 comments:

Am Sya said...

jelez tande syg..

lumrah la tuh...

;)


agk2 sapelah dier eh??




^SyASyA^

++***hana zaty**++ said...

heee~~~xpe2..sile jeles~~

jgn buang!

hehe...
sape2???blogger???nk taw!nk taw!
ngeeee~~~~

p3perak said...

to sis Am Sya:

jeles tnda syg..
tp cm ada sikit2 dengki..
wajarkah..??
seronok tgok both of u..
sweet couple..
sis, bila nk ajak mkn nasi minyak..??
heheheh..

p3perak said...

to ++***hana zaty**++ :

blogger erk??
ehh.. bukan kot..
no gosip2!!

sile jeles k..
mau jeles je!!

black_mel said...

x baik jeles2...
take time..
jodoh pertemuan d tangan tuhan
sape la yg btuah tu
;p

no komen...

nk tdo jap...zzz....

p3perak said...

to black_mel:

siapakah dia??

black_mel said...

hurm..sy knl ker orgnyer?blogger jugak?sori bz body..;p

p3perak said...

to Mr. black_mel:

Owhh.. x bz body la..
sharing is caring kn..
xkn kamu tak tau kot??
hehehehe..
be a secret la.. shy shy cat lor..