BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Saturday, April 10, 2010

+ 3C: CONTEST CARI CALON +

Assalammualaikum..
Salam fil imtihan..
Salam 1 M'sia..



semalam aku ber-ym dengan Lelaki Ini beliau pernah buat Contest RM100, try la pergi blOg dia, usha contestant, ramai yang dah jOin.. kOrang? dah jOin?? adakah aku masih mempunyai harapan untuk menang RM100 kontest ni?? serius, duit tu aku nak kumpul untuk majlis kawen aku nanti.. Uishh.. stOpp!! banyak aku merepek..

time besday aku hari tu, tak ada sape nak join contest yang aku offer.. makanya, aku telah menutup niat untuk terus membuat kontest.. aku pun suggest la cmni kat brO ni;

p3perak: bro, lama tak nampak, sunyi je blog

brO: busy busy busy

p3perak: busy la sangat

bla bla bla bla bla bla [kena skip, nanti kena saman]

brO: nak naik mahkamah syariah ke?

p3perak: ehh.. tak nak la.. Wazy tak masuk line lagi..

brO: ehh.. tak kawen pun boleh masuk mahkamah syariah la..

p3perak: tak nak la, tu kawen free..

brO: ok la, jimat duit..

p3perak: tak nak la, nanti tak boleh pakai baju pengantin.. duit kontest RM100 tu nak buat baju pengantin..

brO: boleh je pakai baju pengantin tu..

p3perak: brO, update la blog..

brO: tak ada idea la..

p3perak: ha.. guna la idea ni.. buat contest lagi..

brO: uishh.. nanti akak mengamuk plak..

p3perak: bukannya nak cari calon untuk bro... syarat contest ni untuk laki je, perempuan tak boleh jOIn..

brO:haha.. yela tu

p3perak: tajuk contest P3PERAK MENCARI CARI SUAMI.. ok tak bro? hadiah dia 1st place je, kawen dgn P3PERAK.. hahahha..

ok, boleh la kalau ada sape nak join tu.. ini bukan contest dar blog P3PERAK.. sekian, al maklum.. hahahhaha.. tertipu ek??
***********************************************************************************************
motif: mood sengal

ok, majoriti bloggers masing2 busy nak tempuh final.. aku ada tips sikit.. sharing is caring.. caring is loving.. loving is ???

Dari Abu Hurairah, Rasulullah s.a.w. bersabda:"Kalian bila tidur, maka syaitan membuat 3 ikatan di kepala kalian yang membuat tidur kalian nyenyak, kalau kalian bangun dan berzikir kepada Allah maka lepaslah satu ikatan, kalau wudhu maka lepaslah ikatan kedua dan ketika solat maka lepaslah ikatan ketiga, maka kalian akan bangun pagi dengan giat dan hati yang bersih, kalau tidak maka kalian akan bangun malas dengan hati yang keruh" (H. R. Muslim)

makanya, faham sendiri la maksud di setiap ungkapan tersebut.. bila hati kita keruh, study macam mana pun, tetap payah.. semoga DIA membuka hati2 kita dan memberi ketenangan ketika menjawab soalan2 final.. insyALLAH.. salam fil imtihan!!!

4 comments:

Lelaki Ini said...

cis! kamu boleh buat entry berdialog..hampeh..

ainhamzah said...

haha
^^

p3perak said...

Lelaki Ini:
hahah..
marah ke??
real story kan??
hikhik...

p3perak said...

ainhamzah:
hahahhahahha