BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, April 26, 2010

+ Bloggers Adalah Kekasih Setia +

Assalammualaikum..
Salam 1 M'sia..

Lately, ramai blOggers yang putus cinta..
*refers on bloggers yang tak kawen lg* kOrang perasan?? tak kisah la, cinta 1st ke? 2nd ke? 3rd ke? putus sebab orang ke 3 ke, ke 4 ke, ke 10 sekalipOn.. time tu pula study week, nak final exam.. Uishh.. serius, benda ini bOleh effect CGPA.. personally, aku pernah alami, sebab tu aku tau.. alhamdulillah, aku amik masa 1 tahun, baru bOleh recOver cinta selama 6 bulan itu.. mungkin ada sinar cinta baru yang lebih kekal pula lepas ini.. sebab aku mahu menuju konsep 1 Keprihatinan, makanya, aku nak share la sepatah dua perkataan..



said "WELCOME A NEW LOVE"

1) Jaga Diri Sendiri
Bila putus cinta je, semua dah tak terurus
Makan minum, penampilan diri, kesihatan
Hey, guys! mudah sangatkan kita meratapi perpisahan insani
Cakap dalam diri korang, "I still laku lagi ok, U tolak I hari ini, I pasti akan jumpa cinta baru esOk.. jadi, I tetap akan terus melaram tapi, bukan untuk U, untuk bakal kekasih baru I.."

2) Jual Mahal
Bila dah putus, masing2 akan rindu.. tibatiba je bOleh rasa menyesal.. pas2 send
mms, sms, 3G bagai, nak minta maaf, nak kembali bersatu
I tak boleh lupa U, merajuk manja U, gelak nangis U..
ahhh.. semua itu cuma mainan untuk kali kedua
Cakap dalam diri korang, "I tak akan pernah jilat ludah
I semata2 mainan palsu U.. tahniah, hari ini dan selamanya
I tak akan kembali bersatu dengan U, kenalkan ini gf/bf baru I.."

3) Jangan Paksa Cinta
Biarkan cinta itu hadir, bukan dalam paksaan tapi dalam kerelaan
Semua manusia inginkan teman, hidup bahagia
Ambil masa yang lama untuk saling kenali cinta baru
Jangan biarkan sejarah silam berulang
Cakap dalam diri korang, "I adalah kekasih setia.."

4) Kasi Warning
Selagi ada jodoh, semua inginkan kebahagian sampai ke akhir hayat..
Cakap dalam diri korang, " I bercinta dengan U, bukan sekadar gurauan atau mengisi kekosongan, tapi I bercinta dengan U kerana I
mahukan U menjadi ibu/bapa yang terbaik kepada anakanak I..
kalau U tak nak nikah dengan I, sila blah!!"

5) Jiwa Taman
Even pernah termain atau di mainkan, jangan anggap
laki/perempuan
semua sama..
Kenapa perempuan kecewa?? sebab lelaki kan??
Kenapa lelaki kecewa?? sebab perempuan kan??
ketidakadilan berlaku tatkala lelaki masih di belenggu permainan si gadis curang,
and directly terus tutup pintu hati buat manamana gadis yang
masih belum dinodai oleh cinta laki lain..
Cakap dalam diri korang, " U, biarpOn muka I buruk, tapi dalam hati I ada taman.."

6) Setia
Setia selagi mana si dia setia dan menjaga hubungan yang baru..
Cakap dalam diri korang, "Klu U curang, I boleh 10 kali ganda
curang dengan U.. I lagi femes dari U
kerana I seorang blOggers idaman gadis/teruna.."


Step akhir;
Ulang proses 1~6
selagi masih belum temui cinta sejati..




Nota Cinta:
biarkan cinta itu hadir kerana ALLAH, pastinya ia kekal milik kita.. cinta perlu dicari, bukan hanya ucapan bibir.. cinta sejati adalah cinta sampai mati.. cinta bukan terkorban, tapi perlu berkorban di jalanNya..




BLOGGERS ADALAH KEKASIH SETIA KERANA MASIH MENGUPDATE BLOG, tak kira bersedih, bergembira, bersama dan berpisah, blOg adalah kekasih yang saban saat dirindui sepanjang masa..

16 comments:

sebelas said...

nice entry :)







http://nomborsebelas.blogspot.com/

ASaDa RyutaRo said...

hahaha..

best! best!

mmg susah nk lupa 1st love. tiada pengganti. tp hidup perlu d teruskan.

hoOo yeah!

kalau mmg jodoh, x kan ke mana an. an. an.

kepada yg putus cinta, semoga bertemu jua sinar bahagia.. keke :P

meh nyanyi2.. lalala~

Kyuubi_85 said...

haha. kalau dah benar2 cinta takan bisa kulupakan. hehe

sebab tulah pandai send mms nak bebaik. kih3

Kyuubi_85 said...

haha. kalau dah benar2 cinta takan bisa kulupakan. hehe

sebab tulah pandai send mms nak bebaik. kih3

hiro said...

tak pernah putus lg..gne pelekat baik punyeee.

cEro said...

kalo akuu bace mende nih setahun yg lpas, takde nye aku sakit ati...
hahaha!!

nice one!!!

NiNa' said...

ala...
teringat la plak dekat ex... huhuhu
sedey wooooooo

tetapi kan kes kawan lagi kecian..
2 2 tu kawan juge.. 1 pusat pengajian ngan nina tp majoring lain22..

diaorg kapel da 4 taun.. girl tu curang.. padahal 1 kelas je diaorg..huhu kapel dr skool tu.. mamat tu gile sweet.. cian kat dia..
dia baru taw girl tu curang masa minggu exam sem ni.. dalam 2 minggu ni gak.. sedey gile..~

FUZY said...

kekasih awal dan akhir...hahahha...biar la berkasih bagai...tp jodoh dah ada ditentukan ALLAH.....

sedih mmg sedih...sakit apatah lg...bukan sakit keran terluka..sakit kerana tertipu...cait,,,(*@$#%$&^*&>>> xguna)

p3perak said...

sebelas: nice name..


Asada Ryutaro: aah.. meh nyanyi..


Kyuubi_85: benar2 cinta? lagu adam itu.. aku suka.. kO sihat, bro??


Kyuubi_85: komen sama~

p3perak said...

hiro: guna gam gajah la..


cero: tu la pasal, baru hari ini ko masuk blog aku kan?


Nina: ex?? dh janda la ni?? wakaka.. tggu je manusia lain..


kak fuzy: betOl2!

NiNa' said...

adoiii janganla pagil janda...

ahahahhaa

janda berhias la...

p3perak said...

Nina: ok2, janda berhias~ ok apa janda, sebab janda pOn ada lagu kan.. hikhik..

Jimie said...

pergh...tips yg bgs nie.

sha nie stdy psl exam ke stdy psl tip2 putus cinta hari tu?(heran...heheh)

p3perak said...

jimie: sha study soalan ini, tapi tak kuar plak dlm final exam hari tu.. sha xnak sia2 ilmu tips putus cinta yg lecturer ajar, sbb tu sha tulis kat cni.. hehehe

ainShahajar said...

hye. nice blog..hehe

em.. sy dulu dah bercinta 5 thn... 1st love lak tu. putus sebab org ketiga. biar lah

setahun dah. dah tak suke. tp hari2 ingat. hari2 nak sebut nama dia.. kwn2 pun dah naik bosan. haha..

life must go on... sekarang bersyukur sebab berpisah dgn dia. pengganti. belum lagi.he

p3perak said...

ainShahajar:
hai.. thanks.. hehehe..

5 thn lg ssh nak lupa berbanding 5 bulan.. kan? kan? hehehe..

bila nak cri pengganti?? ikut je step2 ni, mujarab.. terbaikkk dari hospital.. hehehe...