BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, March 23, 2010

+ Bila Sengal dan Bodoh Bergabung +

Assalammualaikum..
Salam 1 M'sia..

time aku taip entry ni, cukup 37 jam aku tak tidO.. kalau aku kerja, sure bOs aku kasi aku bOnus everyday kan.. aissshhhh... tambah lagi la duit kawen aku.. *kOnon2 la* gara2 ubat tenang tu, aku terus tak bOleh tidO.. ni kes doktOr kasi ubat tipu la.. kan dah salah makan.. *alasan lagi* makanya, aku terus berblOg..

situasi sebenar *tanpa edit*

aku: weh, final nak dekat la.. risO je.. kO dah start study ke??

kawan aku: belum.. aku tak apa, tak risO sangat.. aku jenis study last minit.. aku tak suka hafal.. aku baca je, bOleh masuk..

*ek eleh ~ dalam hati*

aku: ok la, kO pandai.. tak macam aku.. weh, nak tnya, bOleh??

kawan aku: apa??

aku: kO selalu cOmpare S dengan kO.. study sama.. kalau test, siap tOlong betulkan jawapan masing.. study sama.. pastu, yang M ni, kO compare dgn A.. malas buat keja.. nak cOpy paste.. nak mudah.. malas baca.. tiru2 sikit.. aku ni?? kO cOmpare grOup mana??

kawan aku: entah.. kalau kO study, kO boleh la jawab.. kalau kO tak study, jOin diOrang la..

*kawan aku berkias-kias*

aku: ek eleh.. gtau je la.. even mulut aku jahat sekali pun, hati aku tak ada la sampai nak main balas2 dendam.. hati aku mulia.. wakakaka..

kawan aku: betul la aku cakap.. kalau kO study, kO bOleh la jawab..

aku: tu je??

kawan aku: entah.. kO rasa??

aku: weh, kO tau kan aku study cmne?? berjaga malam.. ada test, quiz.. time sakit2, aku bangun gak stay up.. kalau aku tak g kelas, aku ada alasan kukuh.. test tetap aku amik.. cOmplete jawab, even markah tak setinggi kO..

kawan aku: *senyap*

aku: aku tau, kO nak gtau aku ni BODOH.. tak masuk antara kO dengan S.. kOrang rajin study.. betul kan??

kawan aku: haah.. kO ni macam malas je..

*wak luu!! ~ dalam hati lagi*
[betapa baik mulut aku kan]

aku: kan senang kO gtau terus terang..

*riak itu membuat aku benci k! tapi, aku tetap syg kawan2 aku*
[mulia kan hati aku]



**********************************************************************************************************************

ustazah aku cakap: bodoh atau pandai tak tentukan kecermelangan kita.. tapi, sejauh mana kita amalkan ilmu yang diberi.. sejauh mana keberkatan dalam menuntut ilmu itu.. sejauh mana kita mengaplikasikan ilmu itu dalam kehidupan sebagai khalifah di muka bumi ALLAH SWT..

maka

aku berfikir sejenak.. BODOH itukah yang dijadikan ukuran untuk membandingkan siapa kita..??

jawapannya

sengal juga yang terbaik untuk Auntie Jari mendefinisikan siapa diri aku.. aku kenal diri aku.. aku tau sejauh mana kemampuan aku..




p/s: perlukah dengki dengan aku?? apa la yang aku ada..

p/s: gara2 ubat tenang, aku tak bOleh tidO..

4 comments:

zaza said...

urm xpyh nk bandingkn kite ngan sesiapa...
tp kalo utk mbakar semngt xpe..
kte lebih kenal spe diri kte..
yg pntg usaha tu, yg len semua tawakkal aje..

org yg ske mbandingkan org len tu xbpe cerdik sbenarnya,,

p3perak said...

prnh rasa ek??

sakit jiwa kan..

Miss ... said...

ko buat je pe yg ko mampu..usaha..yg lain tu keje tuhan..Dia tau terbaik utk umatnya k ..:)

p3perak said...

Miss Biol:

thanks, sis