BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, March 19, 2010

+ Tatkala Diri Difitnah, Badai Rindu Yang Menggunung +

Assalammualaikum..
Salam 1 Malaysia..


Malam itu dia bersujud lagi
Dalam lipatan sejadah
Dia meratapi nasib diri
Deras mutiara itu mengalir
Di kejauhan, aku memerhati
Hatinya bungkam
Sepi dan kabut bersarang di wajahnya
Umpama merindui sang kekasih
Sayup redup sepasang mata itu
Mengharap keampunan dariMu
ALLAH Ya Rabb..


Akulah pemerhati setia
Pilu memerhatikan insan itu
Dirinya saban kali difitnah
Hatinya tidak tertanggung lagi
Segala harapan tergalas di bahunya
Didikan yang sempurna dari mak dan abah
Dijadikan perisai
Demi mempertahankan maruah diri
Demi menegakkan sebuah kebenaran
Yang pastinya tewas di tangan Sang Durjana Cinta..


Handphone
terus di capai, mesej2 itu sekali lagi ditatap.. Benarkah?? atau sebuah mimpi yang tidak pasti.. bait2 itu dihayati, baris demi baris..

"Betina Sundal, Jalang, Anjing, Babi, Cibai, Betina Pembohong, Ketiak Hapak, P*&%$# Tak Cuci, Hancing, Taik Hijau."

"Awak ni keja jilat batang lelaki je, tolong cuci air kencing, pastu jilat lubang punggung pakwe awk, jilat sisa2 taik, pastu, jilat ketiak pakwe awk, cuci daki."

...................................................................................................

Apakah ini yang tersurat buat gadis itu?? Dirinya terus difitnah dan difitnah untuk kali ke 4.. tatkala hatinya dirundung kerinduan yang memuncak.. Rindu pada insani yang saban malam menjerut mimpi2nya.. sehingga hari ini, rindu itu masih tersisip rapi di kamar sepinya.. Siapakah insan itu..??

~ bersambung....





p/s; abah,... anak abah dah berputus asa.. anak abah tak mampu nak teruskan hidup lagi.. anak abah nak mintak ampun.. anak abah takut kalau tak mampu nak tunaikan amanah abah..

29 comments:

Deco [MisS N] said...

nape weyh?
pasal lelaki ag ke?
relax...cool...g mandi
basahkan kepala sambil nangeh puas2.. bnykan amal kalau nak 'pergi' cepat...*sori,ayat direct di sini*

if something happen,katakan berulang2 kali "Allah uji aku sebab Allah sayang aku".....be motivated my dear..semua org ade masalah...

p3perak said...

DecO Sahabat TERSAYANG:

a'ah.. kisah aku.. aku tak tau laki tu nak apa dengan aku.. muka dia pun aku x tau.. lepas dia maki2 aku, dia cari aku balik..

>>semua org akan mati, dear.. cepat dengan lambat, bila ajal menjemput.. dari terus difitnah, aku rela mati.. aku takut jadi cam sem2 lepas, bila tak boleh nak kawal emOsi, study cam apa je, effect kat result final gak.. tak maOO!!! hukhuk..

Kyuubi_85 said...

aku x brapa fhm...

kalau kita yang membunuh diri adalah dosa..
dan ingatlah, dia satu-satunya sang pencipta yang boleh kita berharap jika ada masalah...

iLhAm_bEcKs said...

hey!!!
cOme on..knpe ni???
huuuu...
kamu da story mory
kamu kne KUAT!!!
jgn b'alasan dgn ftnah mnusia kamu DOWN!! xbuley g2..
huuu
HEY BIG girls!!
u still hve a lot of rspnsblty..
jgn mengalah!!!

p3perak said...

Kyuubi_85:

ko x faham yg mane ek??
cerita ni x abis lagi la..
ala2 novel gitu..
tggu next episod..
hehehe..

betul!! demi kyuubi, aku x kan bunuh diri.. biasa la, tulis dlm mood yg stress, nasib baik x overdose je time tu.. cmne plak tu?? x psl2 kena hntar kat hospital sabah.. dtg la melawat yerr..
hehehe...

p3perak said...

ilham_becks:

hey, big man..!!
*garang tak..?*

i'm fine nOw.. tq..
kat blOg ni la leh cerita sume benda.. time tu tgh hOt + kecewa.. kamu baca tak maki hamun bdk tu?? nak tau next episod?? it will be updated..

kalau la kamu kena maki, 1st benda buat apa?? sure hilang kawalan kan?? except, kita mohon pd DIA.. tu jalan terbaik..

Kyuubi_85 said...

hehe. kalo melepaskan perasaan je, x kisahlah. yg pntg jgn la buat benda mcm tu. :D
ko kena hntr kat sini, aku pasti dtg jenguk. hehe

weh, dtg blog ambil award ye? :D

http://kyuubi85.blogspot.com/2010/03/dapat-award-thanks-to-you.html

p3perak said...

Kyuubi_85:

weh, aku p sabah abis sem 8.. pertengahan 2011.. aku pasti memburu ko.. jangan ada date dgn org lain tau.. deal??
hahahaha...

ok2, aku pasti amik award tu.. thanks ya..

Kyuubi_85 said...

kalau aku masih ada disini aku g jenguk ko, ok? :D
aku nak g smbg study lg. uhuhu

p3perak said...

Kyuubi_85:

kO nak sambung kat U mana?? kO dah apply ke?? insyALLAH.. kalau ikut plan bdk2 kelas aku, kami p sabah time cuti sem.. means, kO pun cuti gak la.. kalau kO x ok, aku ok je.. xpe je, aku x kisah.. hikhik..

Kyuubi_85 said...

nak masuk uitm shah alam. itupun kalau bernasib baik. kalau x, xde la. huhu

kalau dpt aku g join ko ye? :D

p3perak said...

shah alam?? abis la kO.. rindu kampung halaman nnt.. anytime, rOger je aku.. lgpun, 1 kelas aku jOin cuti2 sabah ni.. xde la gOsip2 kan.. hehehe..

kalau kO free, add ym aku ek..

Kyuubi_85 said...

haha. aku dah biasa duduk jauh dr kampung pun. :D
haha. ok la tu. :)
aku tak biasa main ym. jrg. dr ko add ym, better add fb. ok tak? :D

p3perak said...

oohh.. ok je.. fb aku tak aktif pun.. demi kO, aku akan aktif.. kO cari aku.. "shuhada sha".. kalau jumpa, add la.. hehehe...

kO amik kOs apa kyuubi?? aku nak pggl kO apa yer??

Kyuubi_85 said...

haha. aku pun x aktif sgt. kdg tu log in pastu tgk2 je apa ada kat sana. :D

dah add. arap betul le itu ko.

baru diploma je, diploma sains. stakat ni pgl je kyuubi,

p3perak said...

kO memang asal sabah ke??

betul la.. pmpuan tu tak cun kan??

aku la tu.. nnt aku approve ek.. hehehe...

diploma sains?? pndai la ko ni..

kO lahir thn 1985 ke?? atau bday kO 8/5??

Kyuubi_85 said...

yup, aku pure sabahan. haha, knpa gmbr dlm fb nmpk lain dr blog?

diploma sains tp result mcm nak mampus.. huhu

aku lahir 85. :D

ko study mana eh?

p3perak said...

aku asal perak.. study kat terengganu..

aku degree akaun.. result aku pun lebih kurang je..

npe kO abis diploma lambat?? b4 this, kO keja ek??

erk?? apa yg lain?? kO tengok gmbar kat blOg aku?? ada ke?? kat fb lg cun kan?? wakakaka..

Kyuubi_85 said...

ooo mcm tu. yup, aku g keja jap. pastu baru g study. dulu mmg xnak study, tp takde org nak ambik aku keja dgn result spm yg cantik.. wakaka

ala, dulu header blog ko ada gmbr kn? ke yg tu buka ko?

p3perak said...

dulu?? aishh.. kO mengikuti perkembangan aku yer.. terharu weii.. iyep, itu gambar aku.. nape?? gemuk ek?? tu gmbar edit la.. hehehehe *alasan*

kO dah insaf la yer.. nak smbung degree pula tu.. respect ko la, brO.. uishh.. cam kurang ajar guna bhs ko-aku..

aku pggl ko bro la.. aku ni bdk2 lagi.. ecececehh..

Kyuubi_85 said...

haha.. aku slalu singgah je, tp mls nak komen.. nak tinggal tapak kaki. kadang je. :D

ni dah insaf la ni.. hehe.. nak mengubah hidup ni.. haha

budak ke? aku x biasa la mcm tu. anggp je kita ni sebaya dha la.. aku berjiwa remaja lg.. haha

p3perak said...

ok2, atas permintaan kO yer.. mak aku cakap, guna bhs elOk kalau sembang dgn org tua.. wakakaka..

weii.. apa yg beza aku dlm pic2 yg kO tengOk??

kat fb tu, nama betul kO yer??

Kyuubi_85 said...

hahaha.. ni permintaan aku,,.. nanti rasa 2 kali ganda lebih tua buat mcm tu.. wakaka

enthla.. dlm fb tu nampak mcm msh muda. blog tu nampk matang skit.. ececeh :D

yup, my real name.. ko dah add ke? :D

p3perak said...

aku dah lama dah.. kO x on9 pun kat fb..

aku 22 la.. memang muda..
heheheh...

kat blOg tu, edit2 la.. tu la, jgn ubah ciptaan DIA, yg ori lg cun kan.. wakakaka...

beruk peliharaan aku wt hal ini.. lambat sikit la aku reply.. aku tau kO sabar.. hikhik..

Kyuubi_85 said...

hehe.. ada mslh td.. haha

wei, ko jgn terus pelihara beruk yg slalu buat hal.. haha

on dah aku ni.. :D

p3perak said...

ini je beruk yang ok bOleh pelihara..

kt blOk aku tak dapat wifi, terpaksa menyara beruk demi kO.. kalau tak bela dia, cmne nak cOntact kO.. hehehe..

aku tak bOleh buka fb kalau aku buka blOg..

beruk aku ni jeles, asyik discOnnect je.. benci aku..

Miss ... said...

haish biarkan je org yg suka fitnah2 ni..jgn dilayan..nanti dia tau la balasan nyer byk2 sabo

p3perak said...

Miss Biol:

Ohh.. tak tahan kak.. tengok la msg dia tu.. ada smbungan lg tu.. sabar yer kak.. hehehe

p3perak said...
This comment has been removed by the author.