BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, March 8, 2010

+ Kesengalan Yang Terlampau +

Assalammualaikum..
Salam 1 Malaysia..

bangun pagi tadi je terus pegang handphone.. tiba2 je otak aku rasa sengal2.. badan berat je nak bangun p kelas.. nak ponteng, tapi takut kena bar time nak final nanti.. sO, ni la alkisah pagi td..

>>situasi 1;

aku: kak mena, org tak p kelas. tak sihat. sakit otak. tak yah tunggu la nanti.

kak mena: ok..

>>situasi 2;

aku: kak aida, tau bawa moto tak?

kak aida: tak, lesen pun tak ada..

>>situasi 3; [nekad]

aku: sis, ada moto tak pagi ni?

sis: ada, p mana? nak sewa pukul bape?

aku: pukul 10, klinik.

sis: orite.

aku: tq..

aku pun set alarm, memulakan mimpi2 yang tergendala sejak tak tidO 3 malam lepas.. pukul 9.45 pagi, handphone aku dah menjerit2.. 'Oit..bangun!! bangun!! pekak ke?! bagun la!!' cam tu nada handphone aku.. *sila percaya* huh.. dengan tak mandi, aku sapu bedak banyak2, sembur minyak wangi, then siap2 ala-ala org yang mandi pagi, next terus memecut pergi klinik dengan mOto yang aku sewa tadi..

sampai kat klinik, orang tak ramai..

>>situasi berikutnya...

nurse cun: nak apa?

aku: kak, kalau amik ubat ni je, bOleh tak? tak yah jumpa dOktor, saya ada kelas lepas ni.. *sambil hulur ubat yang aku dOk telan selama 2-3 tahun*

nurse cun: bOleh.. tapi, ubat ni tak ada kat sini.. ubat migrain kan ni? *uish... bijak dia, nurse prihatin gitu*

aku: iyep.. *sambil kasi dia kad matrik, sebab kena paksa jumpa doktor gak, mata aku dah bengkak2, otak rasa nak cabut dah*

nurse cun: ok, bOleh masuk.. *masuk bilik doktor*

>>situasi dalam bilik doktor pula...

doktor tu: kenapa?

aku: otak kO la, aku datang klinik sebab sakit.. *dalam hati*
saya migrain kOt.. dah 2-3 malam tak bOleh tido.. sakit kepala.. mata bengkak.. *mulut aku cakap*

doktor tu: bebel.. bebel.. bebel.. bebel.. bebel.. bebel.. *bagus klinik ni, siap offer lagi sesi bebelan + nasihat*

aku: kalau teruk macam ni, selalu saya kena cucuk.. setiap bulan cucuk.. makan ubat pun macam sia2.. migrain saya ni teruk..

doktor tu: adik.......................................................*tazkirah lagi*

aku: saya nak surat MC.. *siap bOleh arah2 lagi*

doktor tu: Uisssssssssshhhh... tak boleh la macam tu, adik.. *nada serius, ingat aku takut?*

aku: doktor, saya tak masuk kelas kul 8 pagi tadi sebab saya sakit.. bukan saya sengaja tak nak masuk kelas.. mata dah bengkak2 macam ni, malam tak boleh tido, dok tahan sakit, ingat saya tipu ke? saya nak MC untuk 1 kelas je.. kelas kul 2 petang ni saya masuk.. *sebab ada test, kalau tak, aku memang nak ponteng*

doktor tu: *senyap, amik surat MC, tulis nama aku.. nampak sangat tak ikhlas nak kasi aku cuti* hari ini ramai sangat yang amik MC.. ramai sangat yang sakit.. *dia cakap la, tapi time aku samapi klinik kul 10 pagi tu, ada 2 org je sakit.. ramai ke?*

aku: terima kasih.. *then blah*


[ni surat MC yang aku curi kat gOogle ~ bukan surat MC aku]
>>situasi dalam hati.....

'Ek eleh, dah ramai sakit, ramai la amik MC.. bukannya 1 kampus ponteng kelas semata2 dia kasi surat MC..ini sampai nak tahan2 surat MC tu.. agaknya, duit dia luak [kurang] kot kalau kasi surat MC tu kat student..duit ubat pun kerajaan sponsor'

>>bandingkan situasi ni....

'pakcik, saya nak book liang lahad 1 + pakej batu nisan 2 ketul.. bOleh tak pakcik tu cakap camni?? Uish.. hari ini ramai sangat mati, tak bOleh la macam tu.. mati la esOk2 ke? orite baby..'


kesengalan otak aku semakin melampau.. sambil pecut tahap otak landing baik punya atas jalan raya tu, aku dah maki2 doktor yang tak bersalah tu, semata2 sehelai surat MC.. aku tak boleh la semata2 nak p klinik kalau tak sakit, buang duit je..



p/s: jOm tidO..

13 comments:

sayaBerd said...

bgos tol doktor tu. jujur.
ko je malas.
wakaka

p3perak said...

sayaBerd:

Hey, Mr. Jordan..
kita tak pernah oo
miss kelas..

♠☠♠ayudeadwish♠☠♠ said...

ape la ko~
hahaha~

aku law migrin dah lama aku bantai tido berhibernasi sepanjang hari~

ko amik ubat vasogrin la~
kurang sikit~
tp drug tinggi~
so takley amik slalu

::FAIZ FARISH:: said...

Doktor tu jujur

p3perak said...

ayudeadwish:

hahaha.. aku kalau kena migrain, memang payah nak hilang.. tidO pun cam sia2 je, bila sedar, sakit tu dtg balik.. selalu aku pegi cucuk je.. tu je ubat mujarab..

aku amik migarid + ubat thn sakit~

p3perak said...

faiz farish:

doktor tu berjimat cermat..

black_mel said...

setuju dgn doc..ramai yg dtg mntk mc...mel dulu masa kena h1n1,usaha xnk cuti sebab ader xzam tapi doc suruh cuti jgk..siap kena kuarantin..

p3perak said...

black_mel:

antibodi tak kuat, sebab tu rajin mintak mc..

iLhAm_bEcKs said...

eh! bguro plak die..
haha

kulop ludin said...

hehe....
takpe tuan tanah....
janji ada MC....

sabor2!!

p3perak said...

ilham_becks:

gurau tanda kasih syg..
hehe

p3perak said...

kulop ludin:

MC tu tiket tak nak kena ban time final exam.. hehehehe~

苦瓜鹹蛋Star said...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社