BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, March 25, 2010

+ Uishhh.. handsOme bangat.. +

Assalammualaikum..
Salam 1 M'sia..

Nak start intrO pun aku dah lupa.. ok2.. meh2 sini..

Masa: Pukul 4 petang
Tempat Pertemuan: Library

Ni 1st date aku dengan budak kampus aku.. sure la 1st date, sebab befOre this aku tak pernah pula namapak dia kat library.. see, aku rajin kan kat kampus, masuk library, study, cari bahan.. sape yang masuk library, sume aku kenal *tipu sangat*.. aku masuk library, nak online jab, sambil2 blOgwalking, aku cari annual repOrt untuk assignment Comp Sec.. kiri kanan aku kosong.. tak ada sape nak duduk kat komputer tu.. muda2 lagi, awal2 aku dah kena reject.. aissssssshhh.. nasib badan la weh..

*tibatiba*

ada mamat ni datang, terus duduk sebelah aku.. on komputer, start cari bahan dia..

aku kalau bab2 mencari bahan untuk assignment, aku fOkus gila2 la.. lantak la sape pun dOk sebelah aku.. tak ada makna aku nak pandang.. aku masih terus mencari annual repOrt ni.. ada yang sesuai untuk aku kOpi + teh, aku save..

*tibatiba*

eeeii.. ada bau busuk!! jam dah dekat kul 5.. tak kan badan aku bau kOt?? tak mungkin.. aku pun ter-pandang mamat sebelah ni.. Uisssshhh.. handsOme bangat!! serius.. aku tak tipu.. pic?? gila apa? tak kan la aku nak snap pic dia.. dok sebelah, betul2 depan mata ni.. tak maOO.. i kan pemalu..

*tibatiba lagi*

busuk!! weh, kurang ajar!!*dalam hati* aku pandang lg mamat sebelah ni, hilang sume fOkus.. dia menguap, buka mulut.. gila, busuk.. bau nafas dia.. sikit2 je menguap, asal dia menguap je, aku tutup hidung.. aku tau la weh, dah petang, mulut pun kena jaga.. even puasa sekali pun, sebelum subuh tu, awal2 la gosok gigi.. muka handsome kalau nafas berbau, kOrang cabut tak?? sebab sume komputer dah ada orang, makanya, aku terus setia dok kat sebelah mamat ni, sambil tutup hidung.. Oohh.. lemas weh!!

tak kisah la kOrang ni laki atau perempuan, aku nak kasi tips untuk mengelakan nafas berbau.. kalau kOrang nak kena halau time date tu, tak yah la kOrang ikut petua ni..

Apa yang boleh dilakukan untuk mengelakkan nafas berbau?
Nafas berbau boleh dielakkan jika anda:
• mengamalkan penjagaan mulut yang baik.
o berus gigi sehingga bersih
o gunakan flos
o berkumur-kumur
o bersihkan lidah
• mengunyah gula-gula getah tanpa kandungan gula.
• bersihkan sekerap mungkin peralatan pergigian seperti aplians ortodontik atau gigi
palsu, jika anda memakainya.
• dapatkan pemeriksaan pergigian secara berkala.
• elakkan merokok dan meminum alkohol.


selamat men-try!!!

dah dekat kul 6, mamat ni tak belah2, aku pun belah la.. kesabaran aku dah cukup limit time tu.. sekian..





p/s: silent reader ku, gd luck untuk paper petang ni.. i always there, beside u in very moments.. *konon2 la.. shhhhhhhhh*

18 comments:

::FAIZ FARISH:: said...

bilang kat dia... Abang Ensem... Abang ni ensem tapi mulut bau Longkang....hahaha

Sharinginfoz said...

bagus bagi tips ni

Income Tax: Lebihan RM584.44

Jom Exam

p3perak said...

FAIZ FARISH:

abang Ensem, interview cmne??

p3perak said...

Sharinginfoz:

tq2..

sharing is info!!

si[jari] telunjuk said...

erk.....
bergosok gigi lah setiap kali sebelum solat.....

p3perak said...

Jari:

gosok gigi kan makruh time puasa..
kOt2 la mamat tu puasa, pas2 takut makruh, makanya dia x gosok, kesimpulannya, aku yang terkena tempias.. wakakakak

Miss ... said...

kalo x ensem tutup mata je..
klu mulut berbau tutup je la idung muahaha

p3perak said...

Miss Biol:

dia ensem,sis.. tak boleh tutup mata.. hehehe..

tp, bau nafas dia.. spOil btOl la.. wakaka

rutikeben said...

die baru lepas senam kut..bau peluh..hohohho

p3perak said...

RutiKeben:

tak senam la ehh..

siap pakai baju kemeja je masuk library tu..

mau back up ek??

hahaha

iLhAm_bEcKs said...

fuhhh...
nseb bek la i yg hensem + kcak ni tau jge mulut..
;p

p3perak said...

ilham_becks:

yeke??
meh duduk sebelah i.. i nak test u..

hahahaha...

she said...

mau azab nak tahan sejam

p3perak said...

she:

aishh,, nasib badan kak..

cik zatil said...

abg ensem hilang berus
gigi kot..hehehe

p3perak said...

cik zatil:

hehehe.. tikus curik kOt..

Fakhrur Razi said...

hahahaha..
sian2
lenkali offer la der dentine ker hape..
xD

p3perak said...

Fakhrur Razi:

nasib badan dah weh..

pasni p3 nak tukar bidang plak la.. jd doktor gigi golgate..

bOleh??

hehehe