BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, May 5, 2010

+ Bila Curang +

Abang aku call 2 hari lepas dari Sabah

Beliau baru balik dari Semenanjung

Adik sendiri tak sempat nak jumpa

Tunang yang curang sentiasa ada masa nak ketemu

Kasihan aku tengok abang aku

Aku rasa beliau adalah insan yang betul2 tabah

Setabah manusia yang tak pernah ada hati dan perasan

Beliau ambil keputusan untuk bertunang

Nekad nak membentuk jati diri si gadis

Beliau balik Semenanjung nak lepas rindu pada si gadis

Nak hilangkan kesunyian si gadis

Masih ada yang sayang walaupun curang di belakang

Si gadis tahu abang aku ini tabah atas kecurangannya

Si gadis selalu pesan pada teman teman

Supaya menjadi setabah abang aku

Tabah melayan kecurangannya bersama kekasih gelap

"Konon doktor cinta.. pandai bagi ubat perancang pada pesakit, tapi doktor sendiri tak pandai nak merancang buat anak.."

Abang aku turun KL demi yang tersayang

Depan mata beliau, si gadis bersalaman dengan kekasih gelapnya

Abang aku tunggu si gadis 'setia' ini dalam masjid

Sempat berpesan lagi

"Syg baca buku ini, beriktikaf dalam masjid.. banyak pahala kita dapat.."

Uhh.. pandai si gadis ini, aku respect tang ini

Si gadis keluar bersama kekasih gelap

Beriktikaf di luar masjid membuat dosa
*yang ni aku rasa nak angkat jari tengah je - wlpun aku tak tahu maksudnya..*

ALLAH tu adil, DIA sentiasa membantu kita

Depan mata ALLAH tunjukkan kebenaran itu

Terbukti, si gadis berlaku curang!

Macam kisah adamaya kan? Tapi bukan!

Abang aku still bagi peluang, minta penjelasan

"Kita baru bertunang, ok!"

"Bertunang itu apa? Lelaki itu kawan, bukan suami.."

Tiba tiba si gadis tersentap, merajuk

Macam bangang je aku rasa

Abang aku kena pujuk

Si gadis 'setia' ini salahkan abang aku

Time ini aku rasa nak p Sabah

Nak temankan abang aku

Lately, aku contact abang aku

Hiburkan hati beliau

Kepercayaan beliau tinggal 30% buat masa ini

"Biar abang terluka, abang tak nak kecewakan family abang dengan family dia.."

"Abang tak rasa menyesal dengan keputusan abang ini.."

"Abang redha, adik.."

Penuh rasa derita beliau kena tanggung

"Abang cuma ada adik seorang yang boleh hiburkan hati abang.. abang dah boleh gelak.."

Kenapa jodoh bukan milik kita?

Andai aku tunangmu, aku adalah kekasih setia yang mengharap kejujuran cinta darimu

Beliau abang yang terbaik yang tak pernah mak aku lahirkan

Tapi insan yang aku sayangi yang ALLAH kurniakan pertemuan ini

"Abang, inilah kehidupan...."






si gadis 'setia' pernah main serang menyerang kerana one words, 'abang'.. ada pula perasaan jelous.. macam bongek je! kalau dia tu, main cium2 tangan, tak kawen lagi, tu kes apa??






30 comments:

ASaDa RyutaRo said...

mak aih.. siapa yang nampak tunang abang ko tu cium tangan laki lain?

hurmm.. aku masih konfius..

"beliau abang yang terbaik yang TAK PERNAH mak aku lahirkan"

dia bukan abang kandung? err.. sori if aku salah faham.

apa-apapun, semoga abang ko dapat kecapi kebahagiaan n aku harap sangat-sangat perempuan tu insaf n sedar dengan apa yg dia buat..

aku pun xde la baik mana, ada juga pincang mana2.. :)

sarah shafie said...

baiknya kn??untung dpt abg mcm tu..nk jgk sorang..

si[jari] telunjuk said...

berdasarkan phrase "Kenapa jodoh bukan milik kita?'' maksudnya ko suke abang tu kan??? ko ade hati kat dia kan? baik ko jujur ngan aku....

Lagi satu,Tak bek taw mencarut-carut kutuk pompuan tuh..tengok abang ko...cool n macho je handle masalah...Doakan supaya die insaf-lembut hati..

Jangan mengada nak g Sabah..Ko ngan dia bukan saudara kandung pon... dush!dush! ((bg ko pengsan jap))

p3perak said...

Asada Ryutaro:

depan mata abang aku sendiri la.. sebab tu dia kecewa teruk..

Mm.. ok, ko tak salah.. aku terangkan.. dia abg angkat aku.. aku anak sulung la dalam family, sebab tu mak aku tak lahirkan dia..

insyALLAH..

pincang tu apa erk??

p3perak said...

Sarah Shafie:

bila dapat lelaki baik, perempuan pula buat hal.. huhuhu..

p3perak said...

Jari:

Mana mungkin abg-adi bercinta kan??

Aku adalah kekasih setia.. sebab tu aku cakap macam tu.. kasihan abg aku dipermainkan depan mata..

Siapa yang nak perempuan setia, carilah aku.. hahahaha..

Bila masa aku mencarut? blog aku bawah umur, masih suci k..

hehehe...

si[jari] telunjuk said...

wahahaha....aku taknak r pompuan yg setia... tq for ur offer..

ala..gtaw kat abg ko : inilah dugaan..inilah ujian..dlm percintaan.. kalau takut dilambung ombak,jangan berumah di tepi pantai..kalau takut ditinggal kekasih, kawen la cepat2 sebelom mata putih....
(( yeah, cakap mmg sng tp mmg kawen pon penyelesaiannye...suh abg ko baca komen aku nih))

Kyuubi_85 said...

dalam dunia pmpuan n laki sama je. takde yg lebih. Kalau dpt pompuan mcm tu dah buat dpn mata, baik tingglkn je. tak mustahil pas kawen dia akn buat lg mcm tu.

anyway, weh ko dah habis exam kna? hah ko kena tag sini
http://kyuubi85.blogspot.com/2010/05/jawab-soalan-exam.html

:D

p3perak said...

jari:

aku pon tak nak kat ko.. awal2 reject dah.. tak pregnant aku esok.. wakakakaka..

ala...abg aku dah ajak dia kawen pun, tapi dia tak nak.. abg aku tnya syg dia atau kekasih gelap tu.. pmpuan setia ni ckp syg kat kekasih gelap dia..

aku pun x tau npe dia terima pertunangan ini????

p3perak said...

Kyuubi_85:

dia syg tunang dia.. aku pun tak reti nak cakap dah..

ko memang dengki tengok aku relax kan?? heheheh.. nnt aku jawab tag ko, bro..

gd luck bro!

si[jari] telunjuk said...

lau camtuh..putus je la....jgn jd laki dayus...dh sah2 pompuan tuh suka kat kekasih gelap die.. kang lau kawen gak, pompuan tuh wat dosa yg sama, abg ko lak yg ne tanggung dosa...pelizz la..Ramai lagi pompuan yg baik.....ko kan baik...g selamatkan abg ko

p3perak said...

aku memang baik.. sebab tu aku nak abg aku bersama aku.. hahaha..

abg aku dh cakap, biar dia menderita, kecewa cam mana pun, abg aku tetap tak nak kecewakan harapan mak ayah pmpuan setia tu..

macam kena main je abg aku ni.. bukan dayus kOt.. dia syg gila dgn pmpuan tu.. cinta kan buta!

si[jari] telunjuk said...

cinta buta bila kita tak kenal SYARIAT

White Bird said...

tak berbaloi!

p3perak said...

jari:

buta kalau tak tahu nak menilai kaca dengan permata!

p3perak said...

White Bird:

setuju!

Miss ... said...

mcm complicated je cete nih huhu

Aidi-Safuan said...

wah, bole buat series terbaru nih. konfem adamaya ngan nur kasih tenggelam lepas nih. :P

p3perak said...

Miss....

mmg complicated..

tapi dah syg, tiba2 je jd buta..

p3perak said...

Aidi-Safuan:

kamu jd director k..

p3 tukang tulis skrip..

boleh??

hehehe..

Chaon Cornerz said...

uish.. kesiannye..

p3perak said...

Chaon Cornerz:

Uish.. malang nasib..

Anonymous said...

I'm serious about conducting a reverse mobile phone search by going online. I am having all of these phone calls by someone who I don't know and am wondering who believe that they're contacting. All types of weird texting and messages are being left on my voice mail and it is starting to drive me crazy. So, exactly where should i find these reverse cellphone look up sites?

Anonymous said...

I am геgulaг reader, how are you еveryboԁy?
This рaragraph postеd at thіs webѕite is reallу good.



my wеb pagе instant loans

Anonymous said...

You're so interesting! I do not think I'vе read through anуthing liκe this before.
So great to find someone ωith a few genuіne
thoughts on this issue. Seriously.. manу thаnks for ѕtarting this uρ.
This wеbsite іs something thаt iѕ requіred on the internet, sοmеone ωith а
little originalitу!

Hеre is my homepage ... short term payday loans - lewissloans.co.uk

Anonymous said...

Because the admin οf this site iѕ ωorκing, no unсertainty νery
гаpidly it will be well-κnοwn, duе
tο its feature cοntеnts.

my homеpage; payday loans

Anonymous said...

Great website. A lot οf helpful infогmation here.

I'm sending it to some pals ans also sharing in delicious. And naturally, thanks in your effort!

Feel free to visit my site ... Payday Loans

Anonymous said...

Οutstanԁing quest thеre. What hapρened аfter?

Good lucκ!

Feеl free to suгf to my ωеb pаge: Same Day Payday Loans

Anonymous said...

Hello, yеah this parаgrаph іѕ in fact fastidious and I havе leaгned lot оf things from іt regarԁing
blοgging. thanks.

my web site :: cash advance

Anonymous said...

It's remarkable in support of me to have a site, which is helpful in favor of my experience. thanks admin

Here is my weblog Single Trip Travel Insurance